Pijn en Noodgevallen


Uitgeslagen tand (sport, ongeval)
Afgebroken tand (sport, ongeval)
Nabloeding (na het trekken van een tand of kies, of na een chirurgische ingreep)

U dient direct de tandarts of kaakchirurg te bellen. Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk (binnen een half uur) bij de tandarts of kaakchirurg bent.
Na praktijkuren kunt u altijd het tandartsbemiddelingsbureau bellen, zij zijn altijd bereikbaar.
Tandartsbemiddelingsbureau: 020-3034500

Let op! Gebruik geen aspirine, chefarine 4, Ascal of een dergelijke (met ascorbinezuur) pijnstiller, want deze veroorzaken nabloedingen.

Neem bij voorkeur een natuurlijke pijnstiller zoals Ozone gel. Deze gel is alleen via de praktijk te verkrijgen, de complete productenlijn vind u hier www.bluemcare.com. Andere natuurlijke pijnstillers zijn Kamillosan, zoutwater spoelingen of koude kompressen. In geval van erge pijn kunt u paracetamol of, bij heftigere pijnklachten, ibuprofen gebruiken.

In geval van een losgeslagen tand: stop de tand terug in de mond op de plek waar deze vandaan kwam (maakt niet uit of u deze zelfs omgekeerd terugstopt!) Veeg de tand niet schoon en doe de tand absoluut niet in bleekwater of melk. Het enige acceptabele om de tand schoon te maken is deze af te likken, andere vloeistoffen dan speeksel kunnen het oppervlak van de tand permanent beschadigen.

Bij minder urgente noodgevallen 
zoals een dikke wang, dikke kaak of kiespijn belt u zo snel mogelijk de tandarts. Neem indien mogelijk een natuurlijke pijnstiller zoals hierboven omschreven.

Michelle Malenstein.jpg

emergency Button

Beekmans Tandartspraktijk

Schoutenbosje 11
1251 LE Laren

Tel.: 035-5382166
Fax: 035-5317208
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 16:30

Bij noodgevallen,
bel 020-3034500

Wijzigen, annuleren of niet nakomen van een afspraak dient minimaal twee werkdagen van tevoren aan ons te worden doorgegeven. Bij niet tijdig doorgeven, zullen wij de kosten van de verloren tijd bij u in rekening brengen.