Wat is het verschil tussen Esthetische en Cosmetische tandheelkunde? 

 

Zo op het oog lijkt er weinig verschil tussen esthetische en cosmetische tandheelkunde.


Toch is er een groot verschil als je het nader beschouwt. De cosmetische tandheelkunde gaat uit van een verfraaiing van het gebit om het er mooier uit te laten zien, zodat het witter is of rechter staat. Helaas wordt bij deze visie nogal eens voorbij gegaan aan de gezondheid van het gebit en het behoud van de tanden en kiezen. Er kan besloten worden van gave tanden glazuur af te slijpen, alleen maar om ze recht te maken en er een wit schildje op te plakken.


In de esthetische tandheelkunde wordt gekeken naar het behoud van de het natuurlijke gebit en zal dan eerder gewerkt worden met een beugel om de tanden recht te zetten en ze daarna te bleken. Zodanig dat de tanden hun eigen schoonheid behouden, niet beschadigd worden en daardoor nog lang vitaal en sterk blijven.


De esthetische tandheelkunde heeft haar eigen ethiek, waar de cosmetische tandheelkunde meer camouflerend werkt en minder uit gaat van het behoud van de tanden en kiezen.


Na een esthetische behandeling heb je mooie tanden die natuurlijk ogen en sterk zijn geworden door de bijdrage van de kwaliteit van de restauraties. Terwijl de cosmetische tandheelkunde als eindproduct mooie, witte, rechte tanden heeft om te zien, maar waaronder nog steeds scheve en bruine tanden, geheel of gedeeltelijk afgeslepen kunnen zitten.


Dat is waarom wij bij Beekmans Tandartsen de voorkeur geven aan esthetische tandheelkunde.

 

 

Gitta Stemerding-van Eck.jpg

emergency Button

Beekmans Tandartspraktijk

Schoutenbosje 11
1251 LE Laren

Tel.: 035-5382166
Fax: 035-5317208
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 16:30

Bij noodgevallen,
bel 020-3034500

Wijzigen, annuleren of niet nakomen van een afspraak dient minimaal twee werkdagen van tevoren aan ons te worden doorgegeven. Bij niet tijdig doorgeven, zullen wij de kosten van de verloren tijd bij u in rekening brengen.