Na parodontale therapie is het front niet meer zo mooi. De zwarte gaten tussen de elementen en de lelijke lengte-breedteverhouding van de tanden maken het aangezicht er niet fraaier op. Maar we kunnen daar wel iets aan doen.

Lees meer: Facings op frontelementen na parodontale therapie
 

Een controversieel onderwerp; Hoe zit het met de kindertandpasta’s van tegenwoordig? Als je in het schap kijkt, ziet het er met name kleurrijk uit en in alle mogelijke smaakjes….Leuke marketing misschien, maar hoe zit het nu eigenlijk met de gevolgen voor je lichaam?

Lees meer: Wat zit er in kindertandpasta?
 

Door prothesespecialist Jean Schrama**
Deze pagina is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in (gedeeltelijke) gebitsprotheses en hier meer informatie over willen. Bent u prothesedrager en overweegt u een nieuwe? Lees deze pagina rustig door en laat u informeren!

Lees meer: Beekmans Tandartsen Tandprothetiek*
 

De zwarte lijst doet de tandartswereld schudden, want waar is deze nu op gebaseerd? Deze ‘zwarte’ lijst is niets anders dan het creëren van ‘nieuws’ zonder dat er hierbij nagedacht is over de kwaliteit van tandheelkundige diensten.
Er is zelfs grote kans dat de tandartsen die nu op de ‘zwarte’ lijst staan eigenlijk aangeven dat ze kwaliteit bieden, vandaar ‘witte’ lijst. Tandartsen zijn fatsoenlijke en bekwame mensen, die niet voor ’n habbekrats een kwalitatief goed product kunnen leveren.

Lees meer: ‘Zwarte’ lijst of ‘Witte’ lijst?
 
 1. Door je tanden mooi schoon te houden blijven ze in een goede conditie. Tanden worden aangetast door bacteriën. Tanden poetsen is niet alleen voor een frisse smaak. Door zorgvuldig schoon te maken verwijder je bacterien die de tanden en het tandvlees aantasten. Door één keer in 24 uur goed schoon te maken krijgen de bacterien geen kans om schadelijk te worden. Zo houd je voor de rest van je leven mooie sterke tanden.
 2. Lees meer: Langer met je tanden doen?
   

Hieronder staan 8 tips om geld te besparen bij te tandarts.

 1. Zorg dat je tanden goed gepoetst zijn en dat je tanden en kiezen echt schoon zijn. Gebruik dental floss of tandenstokers om tussen je tanden te reinigen.
 2. Gebruik de juiste driehoekige tandenstokers, iedere dag.
 3. Lees meer: 8 manieren om geld te besparen bij de tandarts
   
 1. Vraag aan de tandarts of hij goed kan utleggen wat hij of zij gaat doen. Hoe beter je weet wat er gaat gebeuren, des te minder last je van de behandeling hebt.
 2. De tandarts kan je een voor-verdoving geven, zodat je de verdoving zelf nauwelijks voelt.
 3. De tandarts kan ervoor zorgen dat je het prikken nauwelijks voelt, door te trillen met de lip waar hij de verdoving inspuit.
 4. Overleg over het soort verdoving wat de tandarts gebruikt. Sommige bevatten veel adrenaline en kunnen een angst gevoel opwekken.
 

Hier is mijn nieuwe boek, Esthetische Tandheelkunde. Je kunt hier een exemplaar bestellen.

esthetische-tandheelkunde-boek 2

Beschrijving
Voor een tandarts is het een uitdaging om een zo onzichtbaar mogelijke restauratie te maken, waarvan de patiënt niets merkt en waarbij ook occlusie en articulatie ‘natuurlijk’ zijn. De esthetisch werkende tandarts streeft samen met de patiënt naar een perfect functionerend, gaaf en gezond gebit, waarbij het belang van de patiënt vooropstaat. Esthetische tandheelkunde is daarom niet altijd een gemakkelijk vak, maar wel een vak dat vanwege de resultaten hoog door de patiënten wordt gewaardeerd. Eigenlijk een vak dat ons bijna letterlijk toelacht!

Lees meer: Esthetische Tandheelkunde
 

Een van mijn favoriete fotografen. Bezoek zijn web site op www.christophegilbert.com.

3

 

Meer artikelen...

 1. Thuisbleken
 2. Tandenkunst
Hans Beekmans.jpg

emergency Button

Beekmans Tandartspraktijk

Schoutenbosje 11
1251 LE Laren

Tel.: 035-5382166
Fax: 035-5317208
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 16:30

Bij noodgevallen,
bel 020-3034500

Wijzigen, annuleren of niet nakomen van een afspraak dient minimaal twee werkdagen van tevoren aan ons te worden doorgegeven. Bij niet tijdig doorgeven, zullen wij de kosten van de verloren tijd bij u in rekening brengen.