Door prothesespecialist Jean Schrama**
Deze pagina is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in (gedeeltelijke) gebitsprotheses en hier meer informatie over willen. Bent u prothesedrager en overweegt u een nieuwe? Lees deze pagina rustig door en laat u informeren!

Gebitsprothese
Een gebitsprothese heeft als doel uw ontbrekende tanden en/of kiezen te vervangen. Deze zijn er in verschillende soorten, afhankelijk van uw situatie. Binnen het team van Beekmans Tandartsen is er een prothesespecialist die u kan adviseren wat voor u de beste oplossing is als tandvervanging.

Mogelijkheden
Uw gebitsprothese is voor u van groot esthetisch belang maar ook essentieel om te kunnen functioneren (eten en spreken). Veel voorkomende klachten bij prothesedragers zijn: pijn, loszitten, verlies van smaak en een te kunstmatige uitstraling van de prothese. Veel van deze vervelende zaken zijn te voorkomen of op te lossen met behulp van de nieuwste technieken en vaardigheden op het gebied van tandprothetiek. Onze praktijk kan u het hoogst haalbare aan kwaliteit en kundigheid aanbieden.

Naast de conventionele prothetiek kunt u bij ons ook terecht voor implantaatgedragen protheses (klikgebit), vaste bruggen op implantaten, frameprotheses en flexibele protheses.

Behandelplan
Tijdens uw eerste afspraak met de prothesespecialist wordt een behandelplan opgesteld waarin de mogelijkheden en uw wensen vastgelegd worden. Op basis van dit behandelplan ontvangt u van ons een begroting van de te verwachten kosten. Na goedkeurig van u of uw zorgverzekeraar wordt er gestart met het aanmeten van de prothese en het vervaardigen ervan. Zowel de behandeling als het vervaardigen van de prothese wordt door de prothesespecialist gedaan. Wij zijn van mening dat dit van groot belang is om uw wensen te verwezenlijken en de kwaliteit te waarborgen.

Vrijblijvende check-up
Heeft u pijnklachten? Of bent u niet tevreden over de uitstraling van uw huidige prothese? Graag willen wij u uitnodigen om langs te komen voor een vrijblijvend kosteloos advies. Hierbij is gelegenheid om de mondsituatie en huidige protheses te bekijken.

Veelgestelde vragen
Hoe lang gaat een gebitsprothese mee?

Een gebitsprothese gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee.

Wat dekt de zorgverzekeraar?

Een conventioneel kunstgebit voor boven- en onderkaak kost bij ons ongeveer €1150,00 (inclusief techniekkosten). Dit bedrag wordt, afhankelijk van welke zorgverzekeraar u heeft, eens in de 5 tot 8 jaar voor u uit het basiszorgpakket voor 75% vergoed.

Ik heb een prima gebitsprothese, moet ik op controle komen?

Het is raadzaam om minstens eens in de 2 jaar op controle te komen om de pasvorm en slijtage aan de tanden en kiezen te laten beoordelen. Verouderde protheses kunnen slechte gevolgen hebben voor uw “kauworgaan”.

Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste zien als een soort kunstwortel. Implantaten worden gemaakt van het lichaamsvriendelijke materiaal titanium. Het gebruik van implantaten in combinatie met een nieuwe gebitsprothese zal het loszitten van een prothese verhelpen.

kunstgebit

* Waarom Tandartsenpraktijk Beekmans
De behandeling en het vervaardigen van de prothese wordt door de prothesespecialst gedaan!
Een tandartsenpraktijk waarin alle facetten van tandheelkunde gepraktiseerd worden, (implantologie, orthodontie, prothetiek)

** Jean Schrama
Jean Schrama is sinds 2005 werkzaam in de prothetiek. Bij het succesvol afronden van zijn specialisatie heeft hij de prijs gewonnen “Beste Student Praktijk” in 2010.

Hans Beekmans.jpg

emergency Button

Beekmans Tandartspraktijk

Schoutenbosje 11
1251 LE Laren

Tel.: 035-5382166
Fax: 035-5317208
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 16:30

Bij noodgevallen,
bel 020-3034500

Wijzigen, annuleren of niet nakomen van een afspraak dient minimaal twee werkdagen van tevoren aan ons te worden doorgegeven. Bij niet tijdig doorgeven, zullen wij de kosten van de verloren tijd bij u in rekening brengen.